Onze docenten

Locale docenten met een training van wereldformaat

Vele van onze docenten zijn zelf ook ouders (en hebben de cursus gedaan met hun eigen kinderen), dus zij weten precies wat jij meemaakt. Ze zijn er in getraind om precies aan te voelen wat de behoeften zijn van jou en die van je baby; dit is een van de meest magische momenten in een mensenleven en wij doen er alles aan om deze momenten nog mooier te maken.

Some of our lovely teachers

Een paar van onze sympathieke docenten

Word een Water Babies zweminstructeur

Onze selectie en trainingsprocessen zijn streng en intensief. Potentiele docenten beginnen met een aantal vaardigheidstoetsen en vraaggesprekken. Als zij daar doorheen komen, gaan ze, als zij deze nog niet hebben, voor een landelijk erkend diploma algemeen zweminstructeur. Als zij dit diploma hebben behaald, wonen ze de Water Babies cursus bij, die gedurende zeven hele dagen in het zwembad wordt gegeven. Dan geven zij minstens 20 lessen onder begeleiding, gevolgd door 6 onafhankelijk beoordeelde praktische examens; drie met baby’s en drie met peuters. Als laatste dienen zij hun kwalificatie ‘reddend zwemmen’ te halen (inclusief EHBO bij kinderen) en een workshop kind-veiligheid. Zoals je ziet worden de cursisten tot het uiterste getest. Het is geen training voor bangeriken!

Onze docenten zijn volledig op de hoogte van de verschillende stadia in baby- en kinderontwikkeling. Als onderdeel van hun intensieve training dienen zij de reacties van baby’s en peuters tot in detail te herkennen en beschrijven, zodat zij het vertrouwen van de baby’s behouden en deze meer zelfvertrouwen krijgen. Vraag een Water Babies docent maar eens naar de Moro reflex of naar de verschillende tonen bij het huilen en je zult al gauw merken dat er een schat aan kennis schuilgaat onder die blauwe kleding.

Het eindigt hier niet

De initiële training is nog maar het begin: onze gekwalificeerde docenten worden doorlopend beoordeeld. Zij dienen zich continu professioneel te ontwikkelen bij Water Babies en ook hun reguliere zweminstructeur kwalificatie bij te houden. En als onderdeel van de jaarlijkse beoordeling worden zij minimaal twee keer per jaar in het zwembad beoordeeld. Daarom kun je erop vertrouwen dat wij de beste zorg besteden aan jou en je kleintje. Wij vertrouwen jouw baby (en onze reputatie) alleen aan de besten toe!