Het verhaal van Water Babiesl

Van rustig drijven, trappelen en spetteren naar kronkelen, giechelen en erin springen!

Jouw Water Babies verhaal kan ruim 4 jaar duren en is verdeeld over een aantal ‘hoofdstukken’. Elk volgend hoofdstuk gaat verder waar het vorige eindigde en zit vol met plezier in het water! Je kunt aan het begin van ongeacht welk hoofdstuk starten en – dit is echt waar-; hoe eerder, hoe beter (onze jongste Water Baby was slechts 1 dag oud!).


De één dag oude Phoenix geniet van haar eerste baantje!

Baby’s en peuters vinden het heerlijk in warm water — en het is ook nog eens heel goed voor ze. Bovendien groeien de hersenen van een baby gedurende het eerste jaar sneller dan wanneer dan ook, dus het is zinvol om hen zo vroeg mogelijk te laten kennismaken met leerervaringen in verschillende omgevingen. En met de richtlijnen uit de Gezondheidszorg die zeggen dat baby’s niet per se hun vaccinatie hoeven te hebben gehad alvorens ze kunnen gaan zwemmen, is het nooit te vroeg voor hen om Water Babies te worden!

Kostbare herinneringen

Voor veel van onze ouders horen de eerste zwemlessen van hun kind bij de kostbaarste herinneringen: deze herinneringen kun je eeuwig koesteren met je eigen “Ons Magische Water Babies verhaal” herinneringsboek dat we je toesturen wanneer jij aan je eerste Water Babies hoofdstuk begint. Dit interactieve boek helpt met het in kaart brengen van het zwemverhaal van jouw kleintje, met Memory Dozen waarin je je eigen favoriete herinneringen kunt opschrijven, een speciale pagina om hun prachtige onder waterfoto te tonen en ruimte voor de exclusieve stickers die ze tijdens de lessen verzamelen.

Leg jouw Water Babies verhaal vast met ons herinneringsboek en exclusieve stickers!

We houden onze klasjes klein en de ontspannen sfeer zorgt voor een gevoel van kameraadschap binnen de groep, met verzorgers en kinderen die vaak na afloop nog samenblijven. En maak je geen zorgen wanneer je geen goede zwemmer bent, het water is altijd zo ondiep dat je er gemakkelijk kunt staan. Het spreekt vanzelf dat je nooit onder water hoeft als je dat niet wilt.

je zult zo trots zijn op wat ze kunnen!

Samen leren we je kind om zich veilig en zelfverzekerd te voelen, zowel boven als onder water. Je zult verbaasd zijn te zien dat ze zich al na een paar lessen vrijelijk onder water bewegen. Terwijl ze vooruitgaan tijdens de lessen zullen ze van het begin, waarin ze genieten van de vrijheid en het plezier (drijven, trappelen en rondspetteren) doorgroeien naar zelfstandig zwemmen. De meeste van onze peuters kunnen al kleine afstanden zwemmen als ze zo’n twee jaar zijn, en ze beheersen vitale vaardigheden waaronder ronddraaien en vasthouden en, waar mogelijk, op de kant klauteren. Allemaal zaken waar je trots op zult zijn (en wij ook!) en het geeft ze uitstekende veiligheids-vaardigheden, mochten ze ooit in het water vallen. Niettemin hebben kinderen nog niet de kracht om ordentelijk te zwemmen totdat ze 3 tot 4 jaar oud zijn: hun lichaam is nog niet voldoende ontwikkeld om boven water te zwemmen, dus we wachten nog even met de borstcrawl!

Broers en zussen Caleb, Rowan, Gylfi & Jonty

Heerlijke warme baden

Al onze baden zijn verwarmd tot een minimum van 30°C tot ten minste 32°C voor baby’s onder de 5,5 kg of 12 weken oud. Een baby wetsuit of goed passende kleding helpt ook om je kleintje extra warm te houden (en kan ook handig zijn wanneer je tussen de lessen door naar andere, koudere, baden gaat).

Vertrouwen en veiligheid

Zwemmen vanaf baby-zijn, zonder hulpmiddelen leidt ertoe dat je kind zich bijzonder vertrouwd voelt in en rond het water. Ze zullen die totaal andere wereld onder water prachtig vinden om in te spelen, hoewel ze natuurlijk geen vissen zijn, dus houd altijd een oogje in het zeil!