Veelgestelde vragen

Antwoorden op je vragen

Wat moeten we aantrekken?

Onze Water Babies en hun ouders/verzorgers dragen tijdens de foto sessie meestal wat ze ook tijdens de wekelijkse lessen dragen. Jouw kleintje moet het bekende dubbele luier-systeem, dragen, maar je mag er wel gewoon zwemkleding overheen aantrekken. Vergeet niet om labels weg te stoppen en zorg dat de wegwerpluier niet in zicht is!

Krijg ik een goede foto?

Meestal nemen we zo’n 9 foto’s van iedere Water Baby, dus er zit bijna altijd wel een foto tussen, waar je hart van gaat smelten (meestal is het zelfs moeilijk om te kiezen!). We hebben honderdduizenden foto’s genomen door de jaren heen en we zijn er nu aardig goed in! Zo goed, dat de vraag niet is of er wel een goede foto is, maar of je wel kunt kiezen uit al die mooie foto’s.

Kan ik mijn eigen camera ook meenemen naar de lessen?

Wij begrijpen dat je zoveel mogelijk van die mooie herinneringen wilt vastleggen, en willen je daarom graag de kans geven om dit met je eigen camera te doen of een foto van jouw kleintje te maken met je mobiel. Helaas kunnen we het maken van onderwaterfoto’s niet toestaan, omdat deze de les zouden kunnen verstoren.

We geven je ook graag de gelegenheid om foto’s van jouw kleintje boven water te nemen, bij hun fotosessie, maar vragen je om niet te flitsen omdat dat onze eigen flits zou kunnen beïnvloeden, daarmee de fotosessie verstoren en zodoende de kwaliteit van de foto’s verminderen.

"Misschien kan ik wel mijn eigen onderwaterfoto’s neme..."

Tja, misschien wel, — net zoals je wellicht je eigen trouwfoto’s zou kunnen maken. Maar de resultaten liggen wel mijlenver uit elkaar. Tenzij je over dezelfde apparatuur beschikt als wij, kunnen wij je garanderen dat jouw foto’s niet in de verste verte zullen lijken op de onze. Normale onderwatercamera’s hebben geen ultra-breed hoek-perspectief, dus je zou alleen je baby helemaal op de foto krijgen door voldoende afstand te nemen. Je foto wordt zodoende donker en het resultaat zal ook bewogen zijn. Er is een reden waarom wij veel investeren in onze camera’s en apparatuur, in het trainen van zeer ervaren fotografen en in het trainen van docenten om duikografen te worden, allemaal om voor jou die droomfoto te verzorgen in de korte tijd die we hebben met jouw baby onder water.

Wat als mijn kleintje geen Water Baby is?

We zijn van mening dat het heel belangrijk is dat baby’s en peuters geoefend hebben met onder water gaan en hun doorzettingsvermogen hebben opgebouwd, voordat zij meedoen aan een fotosessie. Het is ook voor ons allen van belang om te weten wat je baby allemaal kan. Om deze redenen is fotografie alleen beschikbaar voor Water Babies. Vind je dichtstbijzijnde Water Babies lessen.

Kan ik ook een fotosessie op een andere plek bijwonen?

Dat zou kunnen – maar wij adviseren je om nooit onderwaterfoto’s van je baby te laten nemen, voordat hij/zij heeft deelgenomen aan een speciale zwemcursus voor baby’s. Het onder water laten zwemmen van jouw baby is een activiteit die, hoewel heel veilig en nuttig, alleen mag worden toegepast door een volledig gekwalificeerde professional (of wanneer je zelf genoeg tijd hebt besteed aan een professionele cursus). Een baby kan tal van reacties vertonen wanneer hij/zij onder water gaat en hoewel het prachtig is om te observeren, dient onderwaterzwemmen uitgevoerd te worden in een veilige en gecontroleerde omgeving met iemand in de buurt die eventuele vragen kan beantwoorden.

Bij Water Babies, fotograferen we alleen kinderen die we hebben lesgegeven, dus waarvan we absoluut zeker zijn dat ze er aan toe zijn. Het heeft geen zin om dit te doen zonder goede voorbereiding, en wellicht maak je je kind van streek. Meestal mislukt dan ook de foto.

Als het op onderwaterfotografie van baby & peuter aankomt, doet niemand het beter dan wij. Wij investeren in talent van wereldklasse en geavanceerde apparatuur om voor jou de allerbeste foto te maken van je kind dat onder water zwemt – een spectaculaire afbeelding die je altijd zult koesteren.

Wat zijn de kosten?

Indien je gewoon start bij hoofdstuk 1 van je Water Babies verhaal, krijg je automatisch een gratis plekje bij een van onze fotosessies, Als je verder bent in het verhaal en je wilt een extra fotosessie, zullen wij je vragen om de reserveringskosten te betalen*. Let erop dat in beide gevallen de prijs voor de foto’s extra wordt berekend, maar je wordt vanzelfsprekend niet verplicht om foto’s af te nemen. Prijzen variëren, neem contact op met jouw lokale vestiging voor meer informatie.

* Ongeacht aan hoeveel sessies je baby meedoet, onze kosten voor de sessie, het zwembad, de fotograaf en duikograaf, de administratieve medewerkers, de studio en de apparatuur, liggen allemaal vast en worden derhalve niet gerestitueerd.